Naar verluid werd op zondagochtend rond de klok van 7.30 een verdacht persoon waargenomen die in haastige spoed in zijn nachtgewaad de Burgemeester van Hoofflaan overstak en nog in onze fris ruikende accommodatie verdween. Na een minuut of vijf verdween deze naar verluid een wat oudere man weer in een van de appartementen aan de Burgemeester van Hoofflaan.

Rond de klok van acht uur kwamen de eerste evenementencommissieleden binnen, in een heerlijk verwarmde accommodatie. Waarvoor dank.

Voor Jennifer was het de vuurdoop, haar eerste oliebollentoernooi en direct werd ze gebombardeerd tot eerste oliebollenbakster. Zenuwen gierden door haar keel, en Frank was al lang wakker op zijn vrije zondag. Zouden ze vanochtend nog recepten hebben gezocht op internet?

Jos had gezorgd voor een enorme mixer. Er werden verschillende maatbekers aangeleverd. Jennifer en Ineke maakten een begin met het beslag. Het roerijzer werkte perfect en nu maar laten rijzen dat deeg. Frituurpannen konden op tempratuur komen en nu even wachten met een kopje koffie en hopen dat het allemaal gaat lukken deze ochtend. Gelukkig heeft Ineke afgelopen jaren al boven de frituurpan gehangen dus dat moet goed komen. In de tussentijd werd de bar in orde gemaakt door Frank en Monique. Paul was al druk doende met de het wedstrijdschema.

De tempratuur in onze accommodatie was zo goed geregeld dat de dames al snel aan het bakken waren en voordat er nog maar een speler binnen was stonden er al twee schalen met oliebollen klaar. Wij als evenementencommissie vonden het belangrijk om een eerste smaaktest te doen, en ja hoor wij waren dik tevreden met onze twee oliebollenbaksters. In de tussentijd waren Erik en Carla binnen geslopen om ons te versterken wat betreft de bar en Carla stond in de startblokken om mee te gaan bakken als dit nodig was.

Rond de klok kwamen de 32 deelnemers binnengedruppeld, jammer genoeg wat minder als afgelopen jaren. Maar wat wil je kerst was nog niet geweest en dan al aan de oliebollen op 18 december. Geluksfactor speelde wederom een grote rol bij de indeling, en dat maakt het zo leuk dit toernooi. Groot tegen klein, de top van onze competitie tegen de lagere regionen, dik tegen dun en zo kan ik nog wel even doorgaan. Paul en ik geluk dat we mee konden deelnemen dankzij onze commissiegenoten. Gelukkig waren er een aantal jeugdleden en wat hebben die een plezier en zo veel sportiviteit en dat spatte er echt vanaf. Een groot compliment voor deze komende talenten die over een paar jaar ons alle hoeken van de zaal laten zien.

Rond de klok van twaalf uur waren de voorrondes gespeeld en er waren al veel schalen oliebollen weggewerkt door spelers en toeschouwers. Geen wanklank te horen. Paul wist al snel een A-, B- en een C-poule te maken. En als tussendoortje even een knock-outsysteem met een dubbeltoernooi. Nummer één van de voorrondes met de nummer laatst en ga zo maar door. Dan krijg je hele leuke en gezellige combinaties. Uiteindelijk waren Kevin en Bart te sterk voor Marijn en Jeroen in het dubbeltoernooi.

De middag werd gevuld met de wedstrijden in de poules en natuurlijk met oliebollen. De sfeer in de zaal en de bar was goed en er kwamen steeds meer mensen af op die heerlijke geur in onze accommodatie. Uiteindelijk speelden de bovenste vier een knock-outsysteem en zo kregen we drie finales. In de C-poule mocht ik aantreden tegen Jeroen. Na een spannende vijfsetter had ik het meest geluk en mocht ik mij zelf tot winnaar uitroepen. In de B-poule mocht het winnende dubbel het tegen elkaar uitvechten en Bart moest toegeven dat Kevin te sterk was vandaag. In de A-poule mocht Kevin Paarhuis het opnemen tegen Dennis, en ja hoor Kevin won zoals verwacht.

Na de prijsuitreiking ging iedereen dachten wij tevreden huiswaarts en met name alle oliebollenbaksters en het geweldige barpersoneel bedankt. Schrijf maar vast op 30 december 2017 een nieuwe editie van het oliebollentoernooi. Foto's van dit leuke toernooi zijn hier te bekijken. En onze accommodatie rook nu naar het frituurvet en Ad de verwarming sloeg zelf af, dus je kunt in bed blijven liggen.

Namens de evenementencommissie, — Jos

  Deel dit artikel