In het weekend van 13/14 mei vonden in Baarn de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen (NJK) plaats. Op 13 mei speelden de spelers met een B-licentie en op 14 mei speelden de spelers met een A-licentie. Spelers die op zaterdag goed gepresteerd hebben mochten ook op zondag nog meedoen. Vanuit TTV Veldhoven waren er helaas geen jeugdleden met een B-licentie, maar we mochten met Charlotte Kang en Maja Geboers meedoen bij de NJK-A. Precies een jaar geleden mocht Charlotte bij NJK-B meedoen en mocht ze op zondag terugkomen om zich met de beste spelers van Nederland te meten. Ze had daarom al wat ervaring. Voor Maja was het de eerste keer. Charlotte deed mee in de groep Onder-13 en Maja bij de Onder-11 groep.

Beide speelsters hadden hard getraind en zich goed voorbereid in de aanloop naar dit grote evenement. In alle vroegte vertrokken ze richting Baarn. Als coaches reisden Theo en Jan mee om de speelsters te begeleiden. Beide gezinnen waren compleet aanwezig om ze aan te moedigen. Charlotte moest al om 9:30 aan de bak in haar eerste poulewedstrijd. Het begin was nog wat gespannen maar ze wist haar eerste wedstrijd binnen te halen. Ze kon een goed gevolg geven aan haar goede begin, want ze won ook haar andere 2 wedstrijden en werd daarmee poulewinnaar.

Maja moest lang toekijken naar hoe anderen speelden voordat ze eindelijk mocht beginnen aan haar eerste wedstrijd. Het werd een spannende 4-setter tegen Zoë Schutte maar Maja wist de overwinning binnen te halen. Haar tweede wedstrijd werd een stuk makkelijker gewonnen en daarmee stond Maja net als Charlotte in de halve finales.

Dit jaar werd een apart dubbeltoernooi gehouden tussen de poulewedstrijden en de knock-out fase door. Charlotte vormde een koppel met Maja in een gecombineerde MO-13/MO-11 groep. Door een bye mochten ze direct in de halve finale beginnen en het werd gelijk een spannende wedstrijd die ze pas na 5 games wisten te winnen. De finale werd nog spannender en werd ook pas in de 5e game beslist. Helaas werd die, ondanks 2 matchpoints in de vierde game en een voorsprong in de vijfde met een beetje pech toch verloren. Tweede prijs was toch een prima resultaat.

Na de dubbels moesten de meiden weer aan de bak in de halve finales. Beiden wisten in straight games te winnen en zo hadden we een unieke situatie met 3 finaleplaatsen in 3 onderdelen. We konden al hartstikke tevreden zijn met het tot nu toe behaalde resultaat. De vermoeidheid begon inmiddels toe te slaan, het was al 18:00 maar de meiden moesten zich nog voor de laatste keer opladen om nog één keer te knallen in de finale. In de finale liet Charlotte haar beste spel van de dag zien, verzilverde haar eerste beste matchpoint en won in straight games. Daarmee won ze dus al haar enkelwedstrijden van de dag zonder maar één game te verliezen en mag ze zich het komende jaar Kampioen van Nederland noemen. Maja moest in de finale nogmaals tegen Zoë, tegen wie ze in de poulefase nog gewonnen had. Helaas was deze keer Zoë die de overwinning kon claimen na vier spannende games.

Al met al was het een ongekend succes voor de speelsters en de club op zo’n groot toernooi waar we met 2 deelnemers, 3 finaleplaatsen, 2 tweede prijzen en 1 hoofdprijs maar mooi tussen nationale toppers als Gabrielius Camara, Kas van Oost, Ivan Kahn op het podium stonden. Hartelijk gefeliciteerd Charlotte met je kampioenschap en Maja hartstikke knap gedaan op je eerste NJK. Dank aan beide coaches voor de succesvolle begeleiding. Het was een lange dag geweest en de kinderen (en coaches) werden beloond onderweg naar huis met een bezoek aan de McDonald’s.

 

 Met sportieve groet,

Jeffrey Kang en Marcel Geboers