Op zaterdag 12 November 2022 vond het jeugdranglijsttoernooi in Tilburg plaats. Namens TTV Veldhoven deden Jeehan Park, Jasper Kang en Lars Golsteijn mee. Jeehan deed in de beginnersgroep mee voor 12-plussers, Lars bij de jongens onder 15 (JO15), en Jasper zat in de gecombineerde groep van JO11+JO13. Vanuit de vereniging ging Marc Box als coach mee en Jeffrey Kang, Moon Cap Park en Rob Golsteijn als ouders/begeleiders.

Jasper zat in een zware poule met slechts 2 andere jongens in zijn eigen leeftijdsklasse en 4 jongens in de hogere leeftijdsklasse. Desondanks wist hij 2 wedstrijden te winnen waarvan één tegen een oudere jongen die momenteel in de 2e en 1e klasse speelt, in een zeer spannende vijf-setter (waarbij hij het winnende punt binnenhaalde dankzij het advies van coach Marc). Uiteindelijke werd Jasper vijfde in zijn poule, heel verdienstelijk gezien de sterkte van de plaatsingslijst.

Jeehan werd tweede in zijn eerste poule van 4 en werd ingedeeld in de tweede poule, waar hij ook knap tweede werd. Totaal werden 4 wedstrijden gewonnen en 2 verloren, een heel knappe prestatie!

Lars zat in een poule van 6, waar het heel spannend werd. Lars speelde maar liefst 3 vijf-setters en tegen aanvallend sterke tegenstanders, maar Lars stond verdedigend zijn mannetje en won knap 3 van zijn 5 wedstrijden en werd qua punten gedeeld tweede met 2 anderen. Helaas werd hij niet de beste nummer twee en haalde dus net niet de kwarfinales.

Prijzen hebben we deze keer helaas niet binnengehaald. Maar het was toch een leuke dag geweest met drie trotse vaders en een trotse coach. Op naar het volgende toernooi!

 

Met vriendelijke sportgroet,                                                          

Jeffrey Kang