Corona Protocol competitie TTV Veldhoven inzake de najaarscompetitie startend in september 2020.


Het bestuur heeft de (on)-mogelijkheden van onze speelzaal en kantine bekeken en denkt, door de aanpassingen, dat alle veiligheidsvoorschriften vanuit de Gemeente, NTTB en RIVM gewaarborgd worden.

Het feit is dat tafeltennis voorlopig niet meer op dezelfde manier gespeeld kan worden als bijvoorbeeld een jaar geleden. Aanpassen aan de nieuwe manier van competitiespelen is een must, zeker voor onze grote vereniging met zoveel competitieteams. Dat brengt ook een stuk verantwoordelijkheid voor elke speler met zich mee. Om in deze ongekende situatie alles correct te laten verlopen, doen we een dringende beroep op ieders medewerking en begrip om met elkaar rekening te houden. Sociaal zijn, respect voor elkaar en respect voor een andere mening hebben, zijn belangrijke pijlers in deze moeilijke omstandigheden.

Samen kunnen we onze geliefde sport op deze manier blijven beoefenen. We zullen ons moeten inspannen om te kunnen ontspannen!!

Het protocol:

 1. De RIVM-richtlijnen zijn maatgevend en dienen altijd opgevolgd te worden, zie ook https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19.
 2. Wanneer je corona klachten hebt (hoesten, koorts, benauwdheid) blijf thuis!!! Kom niet naar de zaal.
 3. We houden ons te alle tijde aan de geldende 1,5 meter afstand, ook en vooral in de kantine of bij het betreden, verlaten van de zaal / accommodatie. Houd hierbij rekening met elkaar!
 4. De spelers (zowel thuis als uit) dienen zoveel mogelijk in hun wedstrijdtenue naar de speelzaal te komen. De sportschoenen kunnen buiten bij de zaal aangedaan worden. Bij binnenkomst wordt verzocht om de handen te ontsmetten met ontsmettingsgel die bij de hal op een tafel staat.
 5. Je mag het toilet gebruiken, mits er niemand anders in de toiletruimte aanwezig is.
 6. In onze kleedruimtes mogen maximaal 4 spelers tegelijk zijn. Er mag maximaal 1 speler tegelijk van de douches gebruik maken.
 7. Onze spelers dienen minimaal om 19.30 uur (of eerder) aanwezig zijn. Dit om de wedstrijdtafel waarop gespeeld wordt voor aanvang van de wedstrijden te kunnen ontsmetten. De aanvoerder van het team ontvangt de tegenstanders en vertelt hun op welke tafel er gespeeld gaat worden. Ook wordt kenbaar gemaakt waar de spelers moeten gaan zitten als er niet gespeeld wordt.
 8. In de speelzaal zal tijdens de wedstrijden ons ventilatiesysteem aan staan. Deze zuigt buitenlucht naar binnen. Als de buitentemperatuur het toelaat, zal de deur van onze nooduitgang open staan.
 9. De tafels staan in centercourts, zodat uw speelbal (bijna) niet in een ander centercourt komt.
 10. We gaan spelen met 1 wedstrijdbal. Elke speler dient daarom voor elke wedstrijd die hij/zij speelt zijn/haar handen extra te ontsmetten. De ontsmettingsgel staat bij iedere tafel.
 11. Het dubbelspel wordt niet gespeeld. Er wordt niet van tafelhelft gewisseld tussen de games. Ook mogen er geen zweethanden afgeveegd worden aan de tafel.
 12. De scheidsrechter zit achter een teltafel en telbord. Ook hier moet elke speler die de rol als scheidsrechter op zich neemt zijn handen ontsmetten. Bij het maximale aantal tafels van 7 dient men er voor te zorgen dat zoveel mogelijk afstand gehouden wordt. Iedereen moet hieraan meewerken!
 13. De scheidsrechter geeft de gamestanden door aan de aanvoerder van ons thuisspelend team. Hij alleen vult de uitslagen in op het wedstrijdformulier.
 14. In onze kantine houd je voldoende afstand tot de bar/barpersoneel. Er zijn 4 tafels met 6 stoelen. Die zijn dus voor 4 teams met hun tegenspelers. Als deze bezet zijn, houdt dat in dat andere teams op dat moment niet in de kantine kunnen. Er zijn vaak teams die eerder uitgespeeld zijn. Aan hen wordt gevraagd om sociaal te zijn en bijvoorbeeld maar een half uur in de kantine te blijven, zodat daarna weer een ander team in onze gezellige kantine kan gaan zitten. Het is niet toegestaan aan de bar te staan. Ook mag maar 1 speler per tafel drank e.d. gaan halen bij de bar. In de kantine blijf je zoveel mogelijk zitten. Het liefst moet er via de ‘pin’ betaald worden.

Plattegrond comp vrijdag

Plattegrond comp vrijdag2