Competitieverslag

Mijn vrouw: “Tegen wie moeten jullie eigenlijk vanavond?”
Ik: “Tegen Valkenswaard uit”
Mijn vrouw: “Hoeveelste staan die?”
Ik: “Derde, maar dat zijn knap lastige tegenstanders.”
Mijn vrouw: “Maar jullie staan toch eerste?”
Ik: “Ja, maar ze blijven toch erg lastig, mede ook dat het materiaalspelers zijn.”
Mijn vrouw: “Materiaalspelers?”
Ik: “Ja, één speelt met korte noppen, twee met anti en maar één met gewone rubber. Tegen materiaal vliegen de ballen heel anders op je af en materiaal heeft effect op het effect.”
Mijn vrouw: “Het lijkt of jij iedere week smoesjes op voorhand bedenkt. Trage en snelle zalen, nu weer materiaal. Die bal moet toch gewoon over het netje en klaar?!”
Ik: “Ja schat, je hebt gelijk.”

Box kwam ons halen. Ik zag een paar koplampen de straat in komen en begaf mij alvast naar buiten. Buiten zag ik pas dat hij in zijn nieuwe tweedehands Volkswagen Lupo kwam. Leuke auto, maar verrekes klein! Joost zat inmiddels opgevouwen op de achterbank en ik moest trachten mij op de bijrijdersstoel te wurmen. Na wat rek- en strekoefeningen heb ik mij als een waar slangenmens op de stoel weten te plaatsen. Ik zei tegen Box: “als jij nu alvast de brandweer belt dan kunnen ze ons op de parkeerplaats van Valkenswaard uit de auto knippen, want anders hebben we een 10-0 aan onze broek.”

Jan Cox, Jan Schuurmans en Peter Grijseels. Een iets andere opstelling als onze thuiswedstrijd, welke we nipt met 6-4 hebben kunnen winnen. Marc van de Boom deed niet mee dit keer, maar zoals een echt teamgenoot betaamd was hij wel aanwezig en bovendien heeft hij alle wedstrijden geteld voor Valkenswaard. Een goei mens die Marc, ook tijdens de derde helft kun je hem er goed bij hebben

Jan Cox zei: We moeten zorgen dat we voor 23.45 uur klaar zijn, want dan worden hier de douches uitgeschakeld!.” Joost zei: “Maar wij douchen nooit voor 2.30 uur!” Ik moest de laatste wedstrijd tegen Peter. Joost en Box inmiddels lekker in de douche geweest. We waren precies om 23.45 uur klaar, dus ik ren naar de kleedkamer, denkende wellicht nog net geluk te hebben. Maar ik was 10 seconden te laat. Er stonden 3 mannen poedeltje naakt verdwaasd in de douchkoppen te kijken, maar er kwam toch echt niks meer uit. Ik draai me om en zie een wastafel met alleen een koudwaterkraan. Ik dacht, als ik mezelf in een Volkswagen Lupo krijg, dan pas ik ook wel in die wasbak! Sorry voor het waterballet schoonmaakploeg, maar je kunt een zwetende man toch niet zijn douche moment ontnemen?!

Geheel tegen onze verwachting in hebben we met 1-9 kunnen winnen. En bovendien daarmee ook nog 3 punten kunnen weglopen van de nummer twee in onze poule ATTC’77.
Na gezellige buurt aan de bar hebben wij ons rond de klok van 2.15 uur richting de parkeerplaats begeven. Na wat zoeken hebben we Box zijn Lupo weer terug kunnen vinden. Het voordeel van een aantal potten bier is dat je wat flexibeler bent en gleden we vrij gemakkelijk de auto in.

Heren van Valkenswaard 2, bedankt voor weer een gezellige avond!

Ps: Box, laat hem maar lullen, tis een mooi bakkie!!!

D.

  Deel dit artikel