Competitieverslag

Mijn vrouw: “Waar gaat de reis vanavond heen?”
Ik: “Aarle-Rixtel City!”
Mijn vrouw: “Wat is deze week jou smoes om je op voorhand in te dekken?”
Ik: “Geen smoes dit keer, we zijn al KAMPIOEN!”
Mijn vrouw: “Waarom moet je vanavond dan nog competitie gaan spelen?”
Ik: “We moeten de competitie nog wel afmaken, want er spelen wellicht nog teams om degradatie tegen te gaan”.
Mijn vrouw: “Degradeert Aarle-Rixtel dan?”
Ik: “Nee niet bepaald, die worden tweede zelfs”.
Mijn vrouw: “Ja, dus waarom ga je daar dan nog heen vanavond?”
Ik: “...Tja, voor de shoarma denk ik schat!”

Alweer de laatste wedstrijd van dit najaar seizoen. De tijd vliegt wanneer je het naar je zin hebt, zegt men. Nou, dat is in mijn geval wel aan de orde! Ik kan de loftrompet wel af steken over mijn kakelverse teamgenoten. Buiten het feit dat ze allemaal een goeie pot kunnen pingpongen, zijn het vooral gezellige gasten. Ik heb me vanaf de eerste minuut welkom gevoeld. Bedankt mannen, ik blijf nog ff, als dat mag?!

De tegenpartij van vanavond: Jean-Paul Kanters, Bart Boetzkes en William Vlamings. Van het kaliber dat je niet wilt ontmoeten wanneer het nog ècht om de punten gaat op de laatste speeldag. Wij waren daarom blij dat we de week ervoor al kampioen waren geworden. We konden deze zware potten daarom wat ontspannen benaderen en ook nog kunnen winnen met 4-6, waarmee we alle wedstrijden winnend hebben kunnen afsluiten in onze competitie!

Dat het er anders aan toe kan gaan voor een kampioenschap, bleek uit de tafel naast ons. Het tweede team van ATTC’77 moest thuis aantreden tegen Budilia. ATTC kon hier kampioen worden, waar Budilia de punten heel hard nodig had om niet een P/D te moeten spelen. Maar nu komt het, ons Veldhoven team 8 was totaal afhankelijk van deze uitslag, omdat ook zij in deze poule nog aanspraak deden op het kampioenschap. Team 8 wist hun wedstrijd thuis met 8-2 te winnen, maar hadden 1 punt meer nodig dan ATTC om zich te mogen bekronen. Laat het nu 7-2 staan voor ATTC bij het ingaan van de laatste wedstrijd. Wint Karel van ATTC deze partij, dan zijn ze kampioen ten koste van Veldhoven. Wint Toon van Budilia deze wedstrijd, dan hoeven ze geen P/D te spelen en zou ons team 8 kampioen worden. Speciaal voor deze gelegenheid maar een rechtstreekse Whatsapp verbinding aangelegd met team 8 om verslag te doen van deze nogal spannende partij. Uiteindelijk wist Toon van Budilia deze partij naar zich toe te trekken en zodoende was ons team 8 toch nog kampioen geworden. Proficiat Heren!

1.30 uur: gelukkig kan er bij ATTC rond deze tijd nog gewoon een warme douche genomen worden, maar desondanks ging de tent wel sluiten. Dus als de shoarma niet naar ons komt, dan gaan wij naar de shoarma toe. En daar dacht Bart Boetzkes ook zo over. Wij dus richting het centrum van Aarle-Rixtel. Het centrum, dat bleek dus de kerk te zijn met daar tegenover een echte shoarma gelegenheid. Je vraagt je af waar deze vlees bakkende vrienden van kunnen bestaan in dat gat. Dat bleek ook bij binnenkomst, want er waren ongeveer 95 zitplaatsen leeg, buiten de 3 shoarma bakkers niemand aanwezig. Dit keer een kapsalon besteld. Heerlijk, niks mis mee. Maar wat bleek nu, die Bart Boetzkes van ATTC is een goochelaar. Wie hem kent weet dat hij klein van stuk is, maar op één of andere manier laat hij 30 kilo aan spareribs zomaar verdwijnen! Het was een genot hem bezig te zien.

Bedankt mannen van ATTC’77, voor de pittige tegenstand en een gezellige avond. Een prima afsluiter van een prima seizoen.

D.

  Deel dit artikel