Vanaf aanstaande woensdag 1 juli mogen we weer in onze zaal tafeltennissen. We hebben een inventarisatie gemaakt op welke dagen iedereen zou willen spelen. Niemand heeft als eerste voorkeur maandag aangegeven, dus deze mogelijkheid om te spelen komt te vervallen. Bekijk de indeling/speeltijden (geldt tevens als reservering) . We hebben binnen het bestuur de volgende richtlijnen opgesteld (op basis van het protocol van de NTTB):


In de zaal:

 • In de leeftijd t/m 18 jaar zijn er geen afstandsbeperkingen.
 • Jeugd t/m 18 jaar kan gewoon met elkaar de sportactiviteit beoefenen zonder afstandsbeperking. Let op: dit geldt alleen voor de sportactiviteit zelf. Dus niet in rust, bijvoorbeeld in de kantine. Zodra jeugdleden zich onder de volwassenen begeven geldt ook voor hen de afstandsmaatregel van 1.5 meter.
 • Voor de leeftijd vanaf 19 jaar is het volgende voor de tafeltennissport van toepassing: Hanteer minimaal 10m2 sportoppervlakte per persoon in een afgebakende zone (dat betekent dus gebruik van speelveldomrandingen)
 • Advies NTTB: handhaaf de richtlijnen die gelden voor de afdelingscompetitie. Per tafel een vrije speelzone van 4.5 x 9 meter. Tafels en centre courts niet verplaatsen!
 • Definieer zelf als vereniging hoeveel personen je op moment-X aanwezig kan laten zijn in de speelzaal en /of kantine. Bij TTV Veldhoven zal dit per speelmoment maximaal 28 mensen zijn (Er kunnen 14 mensen tegelijk spelen, aangezien we slechts 7 tafels hebben staan). De rest moet wachten op de banken of in de kantine. Houd rekening met elkaar en laat iedereen even veel spelen. In juli en augustus geldt dat iedereen maximaal 1x per week mag komen spelen. Hoe we dit vanaf september regelen bij de competitie wordt later een ei over gelegd.
 • Werk zoveel als mogelijk met vaste groepen. Zie hiervoor de indeling/speeltijden.
 • Reservering van speelmoment is verplicht (Advies NTTB: dit wordt mogelijk gemaakt via de PingPongbaas app). Bij TTV Veldhoven houden we de voorkeursavond aan als reservering. Dit geldt voor de maanden juli en augustus. Als je niet gereserveerd hebt, kun je niet komen spelen. Wil je je alsnog opgeven voor een speelmoment, mail dan met . Dan hoor je of er nog plaats is op de dag dat jij wilt komen spelen. Als je nog geen voorkeursavond hebt doorgegeven, ook even bij mij melden.
 • Maximaal twee spelers per tafel.
 • Geen dubbelspel voor spelers 19 jaar en ouder.
 • Wissel niet van kant.
   

Maatregelen voor gebruik accommodatie en materiaal - veiligheid en hygiëne

 • Alleen gebruik van eigen materiaal, contact met andermans materiaal vermijden.
 • Advies NTTB: Verzamel na de trainingssessie de gebruikte ballen in een ‘ontsmettingsbak’. De ballen kunnen de volgende dag opnieuw gebruikt worden.
  TTVV: We maken per trainingsmoment een bak met ca. 20 ballen. Na de training de ballen weer terug in de bak doen. Een week later zijn deze 'ontsmet' en kunnen weer gebruikt worden. Er komen dus 8 bakken met ballen voor de 8 speelmomenten in de week. (Zie schema verderop in deze nieuwsbrief). 
 • Reinig tafels voor én na de training. Na iedere training worden de tafels schoongemaakt en ontsmet. Let hier op en ondersteun elkaar hierin. Om deze reden is er op dinsdag en donderdag een pauze van 30 minuten tussen het einde van de training van de jeugd en het begin van het vrij spelen van de senioren. 
 • Er wordt geen meerballentraining of robot-training aangeboden.
 • Geen zweethanden afvegen op de tafel. Gebruik een eigen handdoek.


Andere veranderingen bij TTV Veldhoven (Dit stond ook in de vorige nieuwsbrief):

Let op:
- Gewijzigde ingang: de nooduitgang wordt gebruikt als ingang en tegelijkertijd als ventilatie. Bij de 'nieuwe' ingang staat een tafel met desinfectiemiddel. Handen desinfecteren bij binnenkomst!
- Hier komt ook een presentielijst te liggen, graag deze invullen en tekenen. Zo houden we bij wie wanneer aanwezig is geweest.
- Maximaal 7 tafels in de zaal, gescheiden door hekjes. Deze ten alle tijde laten staan. Warming up bij goed weer buiten, anders binnen het eigen centre court. Er kunnen dus 14 mensen tegelijkertijd spelen. Moet je wachten, dan graag op de banken plaatsnemen of in de kantine.
- Kleedkamers zijn allebei open (dames/heren), maximaal 4 mensen tegelijkertijd in de kleedruimten, douches mogen nog niet gebruikt worden.
- Toiletten zijn open, maximaal 1 persoon tegelijkertijd in de toiletruimte.
- Kantine is geopend, houd hier rekening met 1,5 meter afstand.
- Trap is éénrichtingsverkeer: Midden in de zaal omhoog, voor bij de ingang naar beneden.
- De gang bij de heren kleedkamer en de toiletten is ook éénrichtingsverkeer. Vanuit de zaal naar de uitgang.

Houd je verder aan alle bekende voorschriften van het RIVM. Bij ziekte, hoesten, verkoudheid en/of koorts: blijf thuis en kom niet naar de club !

 

Met vriendelijke groet,

Het bestuur van TTV Veldhoven