Zondag 19 februari organiseerde TTV Tanaka al voor de veertiende keer het jaarlijkse Beginnerstoernooi voor de jeugd die net met tafeltennis is begonnen of pas competitie speelt.

Voor dit jaarlijkse evenement waren alle verenigingen uit de regio waren uitgenodigd. De animo voor deelname was ook dit jaar bijzonder groot en het aantal van maar liefst 41 inschrijvingen door 10 verschillende verenigingen is daar een mooie weerspiegeling van.

Helaas was er één afmelding wegens ziekte en kwam er één deelnemer niet opdagen waardoor de poule-indeling nog snel aangepast moest worden, maar door het brok ervaring dat de organisatie met zich meedraagt, was dat absoluut geen probleem en konden de in totaal 39 deelnemers en deelneemsters op de acht gereedstaande tafels beginnen.

En dankzij het grote aantal vrijwilligers van Tanaka, zowel jeugd als senioren, de meegereisde begeleiders, ouders, opa’s en oma’s was het weer een gezellige drukte in de zaal van Tanaka.

De volgende verenigingen namen deel aan dit sportieve gebeuren: TTV Breda, De Batswingers uit Gilze, TTV Irene uit Tilburg, O.D.T uit Roosendaal, TIOS’51 uit Tilburg, T.C.O.’78 uit Ossendrecht, TTV Veldhoven, TTV Belcrum uit Breda, TTV Middelburg en natuurlijk Tanaka zelf.

Omdat alle deelnemers ruim op tijd aanwezig waren, kon na een korte uitleg over de spelvorm kort na 10.30 uur gestart worden met de wedstrijden. Vervolgens werden de vele wedstrijden vlot en met veel plezier gespeeld en was het mooi om te zien dat de kinderen vaak goed en met veel inzet speelden. Maar het viel vooral op dat het er bijzonder sportief aan toe ging waardoor iedereen het naar haar/ zijn zin had. Vooral de echte beginners vonden het erg leuk om nu eens tegen anderen dan hun clubmaatjes te spelen.

De twee groepen, de echte beginners en de gevorderden, speelden in de ochtend een aantal vier en vijfkampen nl waarvan de resultaten gebruikt werden om ’s middags nieuwe meerkampen te vormen, maar dan ingedeeld op sterkte.

De vele vrijwilligers van Tanaka hielpen vooral bij de beginners en traden op als hulpscheidsrechters om alles in goede banen te leiden door het geven van aanwijzingen en door te helpen bij het invullen van de formulieren. Bij de gevorderden hielden Johan en Hans een oogje in het zeil zodat ook daar alles vlot verliep.

Ook de inwendige mens werd niet vergeten, want net als in de zaal, was het ook in de kantine de gehele dag gezellig druk. En ook hier was het te danken aan de inzet van onze vrijwilliger dat de bezoekers graag wat te eten en te drinken bestelden.

Om 15.00 uur waren alle wedstrijden gespeeld en konden beide groepen zich opmaken voor het zogenaamde “rondje om de tafel” wat de organisatie de tijd gaf om de eindstand te bepalen en tot de prijsuitreiking te kunnen overgaan. Voor elke groep waren er 3 sportprijzen en konden de andere deelnemers nog een aardigheidje uitzoeken. Ook de 2 winnaars van het “rondje om de tafel” verdienden een prijs, en kreeg Reitze, die namens TTV Irene deelnam de aanmoedigingsprijs, waar hij heel blij mee was.

De kinderen hebben een fijne, sportieve dag gehad en Tanaka kan weer terugzien op een geslaagd toernooi, mede doordat de verenigingsprijs na een jaar afwezigheid weer terugkeerde naar de Van Genkstraat.

  Deel dit artikel