Li Jie heeft het Europese Top 16 toernooi in Antibes op haar naam weten te schrijven. Hiermee plaatst de speelster zich ook voor de World Cup.

Na eerder op de dag in zes games van Sabine Winter te hebben gewonnen, stond Li Jie in de finale wederom tegenover een Duitse: Petrissa Solja. Li Jie begon sterk aan de wedstrijd en won de eerste game met 11-7. De tweede game ging met dezelfde cijfers naar Solja waardoor het na twee games gelijk was.

In de derde game was het begin voor Li Jie waarna Solja na een aantal punten om een medische time out vroeg. De speelster kreeg steeds meer last van haar linkerarm. Na de time out wist de Duitse niet meteen aan te haken en pakte Li Jie met 11-3 de 2-1 voorsprong.

Petrissa Solja wist in de vierde game af en toe aan te haken, maar kon door haar blessure niet het gewenste spel spelen. Li Jie bleef rustig en constant spelen en kwam met 11-6 op een 3-1 voorsprong. Na deze vierde game gaf Solja op, het was voor haar niet verantwoord om door te blijven spelen.

Door de opgave haalde Li Jie de titel tijdens de Top 16 een game eerder binnen op een stand van 3-1. Na de lastige poulefase van de Nederlandse kan gesproken worden van een heuze comeback dit toernooi. Winst tijdens de Top 16 betekent eveneens plaatsing voor de World Cup later dit jaar.

Het hele toernooi werd Li Jie bijgestaan door Li Jiao als coach. Li Jiao was zeer tevreden met de prestatie in Antibes: "Dit is een belangrijke overwinning voor Li Jie met het oog op de toekomst. Dit geeft vertrouwen voor de komende periode." De overwinning tijdens de Top 16 is de beste individuele prestatie van Li Jie in haar carrière, waarin ze eerder al zilver en brons won tijdens de Top 16 (voorheen top 12).

 

  Deel dit artikel